Kayıtlar

Ocak 29, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

rokoko - 2

Resim
Fransız mutfağına ait olan bu tarifi daha önce yapıp paylaşmıştım hatırlarsınız. sunumu ve lezzeti süper bir pasta. pandispanya patını inceltebilirsiniz ben kalın kullandım.

tarifi burda

ekmek kadayıfı

Resim
Malzemeler:

1 adet ekmek kadayıfı
3 kilo şeker

karamel için:

500 gr şeker
yarım limon suyu

süslemek için:

kaymak

Yapılışı:

Ekmek kadayıfı geniş yüksek kenarlı bir tepsiye alınır üzerine 600 ml  90 santigrat derecede sıcak su dökülür. suyunu çekmesi beklenir bu sırada 2,5 kilo şeker 2 litre su ile bir tencereye alınır karıştırılır kaynatılarak şerbet yapılır. altı kısılır bu sırada karamel için 500 gr şeker limon suyu orta bir tencereye alınır altı yakılarak şeker eritilir karıştırılır karamel kıvamına ve rengine gelene kadar kaynatılır. karamel hazırlanan şerbete eklenir karıştırılarak tekrar kaynatılır. ekmek kadayıfı tepsisi ile beraber ocağa alınır. orta ateşte karamelli şerbet bolca eklenerek çevrile çevrile pişirilir. sık sık şerbet eklenir üzerine gezdirilerek üst kısımlarıda pişirilir  ve ekmek kadayıfı üç misli büyüyene kadar bu işlem yapılır. bir gün dinlenen ekmek kadayıfı kaymakla servis yapılır.

kakule kremalı armut tart

Resim
Malzemeler:

tart hamuru tarifi burda

kreması :

1 kilo süt
250 gr şeker
1 yumurta sarısı
40 gr nişasta
10 gr un

10 gr tarçın
10 gr kakule tozu

8 adet armut

şerbet:


1 kilo seker
1 litre su

Yapılışı:

- Tart hamuru hazırlanır. merdane ıle 1,5 cm. kalınlığında acılır tart kalıplarına yerleştırılır. önceden ısınmış 180 derecedekı fırında pembe renkte pisirilir.

- Süt şeker kaynatılır kaynayan süte az suda açılmış nişasta ve un karıştırılarak eklenir. soğuyunca yarım su bardağı toz kremşanti ve baharatlar eklenerek mikserle çırpılır.

- Armutlar soyulur ortaları alınır. kaynayan şerbete atılarak yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.  sogutulur.
- pişen tart hamurları kalıplardan çıkarılır. ortalarına krema pay edilir kremanın üzerine armutların yarısı   yerleştirilir üzerlerine tarçın serpilir. servis yapılır...