Kayıtlar

Nisan 17, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

“Mutfakta çalışmak hiç de kolay değil… Hanım hanımcık değil, hırçın olacaksınız…”

Resim
AŞÇI DÜNYASI DERGİSİ_ RÖPORTAJ


Banu Kırmızıgül: “Her gün yeni bir bilgi öğreniyorum...”

Titanic Port Hotel’in usta pastacılarından Banu Kırmızıgül,nefis lezzetlerini otel misafirlerinin beğenisine sunmaya devam ediyor. Henüz genç bir pastacı olan Banu Usta’nın mutfak sevgisi geçmiş yıllara uzanıyor. Bu güzel hikayeyi Banu Usta’dan dinledik.


“Henüz ilkokula dahi başlamamıştım ama pasta fotoğraflarının olduğu kitaplar, gazeteler çoktan ilgi alanına girmişti,” diyor sözlerine başlarken Banu Usta. “Annem de meraklıdır, keklere pastalara… Yemek kitapları alırdı ya da pasta tariflerinin olduğu gazete ekleri… Bende pasta, kek fotoğraflarını keser, saklardım…” Tabii bu heves ilkokulda da devam ediyor. “İlkokula başladım, artık okuyabiliyorum da… Mutfağa girmek için annemin evden çıkması beklerdim. Sonra kek tarifleri çıkartır, okur, kek pişirirdim. Güzel olurdu…” Yaşı ilerlemeye başladıkça Banu Usta’nın mutfağa karşı ilgisi ve sevgisi daha da artıyor. Babasının hakim olması, uzun süre aynı şe…