karamel soslu narlı armut tatlısı




Malzemeler:

8 adet orta sertlikte armut
500 gr şeker
 nar taneleri

Karamel sos:

300 gr şeker
500 gr  krema

Yapılışı:

armutlar soyulur. armut bütün haliyle kalacak ortasındaki çekirdek yuvası oyacakla alınır parçalanmadan. derin tepsiye armutlar dizilir üzerine şeker ve bir su bardağı kadar su eklenir tepsinin üzeri folyo ile kaplanır. önceden ısıtılmış 300 derecedeki fırında pişirilir yalnız armutlar parçalanmadan pişmeli çok yumuşak değil ama sertte olmamalı. arada bakıp kontrol ediniz. pişen armutların içersine narla doldurun servis tabağına alın karamel sosu üzerlerinden gezdirin.

karamel sos yapımı :

şeker tencerede yakılır karamel rengi alınca krema eklenir karıştırılır ocağın  altı hemen kapatılır soğuyunca kullanılır. ayrıca bu sosla cheesecake ve pancake tatlılarında sunabilirsiniz.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
muhteşem görünüyor ellerinize sağlık sevgilerimle..
Unknown dedi ki…
Balımmmk ellerine sağlık enfesssss öpüyorum kocaman...
sare dedi ki…
Meyveli tatlıları çok severim, karamel sos da bir ayrı tat katmıştır. Enfes görünüyorlar, ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
sibelyalcincom dedi ki…
ellerine sağlık canım bende bu hafta daha farklı bir şekilde pişirdim gerçekten meyveli tatlılar daha güzel oluyor sevgiler:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi