Kayıtlar

Ekim 10, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

mereng kremalı dilim pasta

Resim
Malzemeler:

sade pandispanya; iki ince pata ayrılmış


mereng:

4 yumurta akı
2 çay bardağı toz şeker

krema:
400 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı toz jelatin
vanilya

Yapılışı:

mereng yapımı:
oda ısısına gelmiş yumurta akını temiz kuru bir çırpma kabına alın mikserle çırpın şekeri ara ara ekleyerek çırpmaya devam edin yoğunlaşsın koyu kıvama gelsin.
krema:
ayrı bir kapta kremayı 1 çay bardağı şekerle çırpın yoğunlaşınca kenara alın.mereng ve kremayı karıştırın vanilyayı ekleyin.
orta boy bir cezvenin içine toz jöleyi ekleyin içine 1/2 çay bardağı kadar su ekleyin karıştırın kaynayan suyun  üzerinde benmari usulu jelatini cezvede eritin. mereng ve krema karışımına karıştırarak ekleyin.
pandispanyanın bir patını kare 20-25 cm bir çemberli kalıba,borcama veya başka bir kenarlı kabın içine yerleştirin merengli kremanın yarısını dökün düzeltin. ikinci pandispanya patını kremanın üzerine serin kalan merengli kremayı dökün düzeltin. derin dondurucuda bir gece bekletin. sonra norm…