Kayıtlar

Ağustos 15, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

fırında kalkan balığı buğulama

Resim
Otelin Pastane mutfağında müşterilere iftar için birçok Osmanlı mutfağına ait tatlı menüsü hazırlıyoruz. İşten fırsat bulabilirsem aileme iftar sofrasına yardımcı oluyorum. Dün akşam evde iftara davetli misafirlere hazırladığım; kalkan balığı buğulama. En sevdiğim balıktır. Kokusu keskin değildir, Izgarasından daha lezzetli oluyor buğulaması. Tarife geçelim.

Malzemeler:

1 adet iri kalkan balığı kalın dilimlenmiş
5 adet sarımsak
2 adet soğan
8 adetyeşil  sivri biber
2 adet domates ( arzuya göre eklemeyebilirsiniz.)
7 adet tane karabiber
1 adet limon
200 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, 1 çay kaiığı arzu edilirse zerdeçal tozu



Yapılışı:

orta boy bir tavaya sıvıya eklenir kızdırılır içine soyulmuş butün sarımsak iri doğranmış soğan eklenir kokusu çıkana kadar 3 dakika karıştırılır tane karabiber eklenir iri doğranmış biber  ve kabukları soyulmus domates eklenir 2 su bardağı su ilave edilir tuz eklenir karıştırılır. Temizlenmiş dilimlenmiş balıklar fırın tepsisine yayılır. üzeri…

simit tatlısı

Resim
İftar sofralarına yakışacak bir tatlı tarifi veriyorum, yapımı kolay ve lezzetli. Herkese hayırlı ramazanlar.

bu ölçüden 45 adet simit çıkıyor.

Malzemeler:

500 gr un
100 gr şeker
100 gr irmik
2 yumurta
25 gr maya
250 gr margarin oda ısısında veya tereyağı
1 çay kaşığı vanilya

Üzerine :
bol susam

Şerbet:

500 gr şeker
500 ml su
1 çorba kaşığı limon suyu
şerbet malzemelerinin hepsi karıştırılır kıvamı gelene kadar kaynatılır.

Yapılışı:

bütün hamur balzemeleri karıştırılır orta sertlikte çok yumuşak olmayan bir hamur yapılır. Hamurdan 2 cm kalınlığında simitler yapılır susama bulanır tepsiye dizilir 20 dakika mayalanır. Önceden ısınmış 185 fırında pembeleşene kadar pişirilir. fırından çıkarılır üzerlerine soğuk şerbet gezdirilir çekmesi beklenir servis yapılır. :)