Ana içeriğe atla

tulumba tatlısı

Endonezya’ da yaşayan arkadaşlarımın isteği üzerine hazırladığım, yapım aşamalarını tek tek çektiğim ”Tulumba Tatlısı”. Herkese mutlu hafta sonları…

Malzemeler:

Hamur için:

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı su

2 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı nişasta

1,5 çorba kaşığı irmik

2 yumurta

1 çay kaşığı toz şeker

yarım çay kaşığı tuz

(gr ve ml ) ölçüleri için buraya bakabilirsiniz

Şerbet İçin:

2,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

yarım çay kaşığı limon tuzu veya 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için: sıvıyağı

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayın, soğusun. Şeker, su ve limon tuzunu kaynatın; koyu bir kıvam olacak…

Margarini küçük parçalara bölün. Suyu ve margarini küçük bir çelik tencerenin içine alın. İçine şeker ve tuzu ekleyin orta ateşte yağ eriyene kadar bekleyin. Yağ erir erimez unu ilave edin. Hızlıca karıştırın bütünleşince sert bir hamur olacak. 5 dakika kısık ateşte helva yapar gibi karıştırarak pişirin. Hamuru buyük bir cam kasenin içine alın, soğumaya bırakın. Soğuyunca içine irmik ve nişastayı ekleyin, elinizle yoğurun sonra teker teker yumurtaları ekleyin; yoğurun. ( Yumurtaların birini ekleyin elinizle yoğurun hamura yedirin sonra ikinci yumurtayı ekleyin yoğurun. Hamur ele yapısan bir kıvamda oluyor yoğun krema gibi.)

Hamuru ucu tırtıklı bir krema torbasına doldurun. Bol sıvı yağ ile doldurulmuş kızartma tavasına sıkın ve makasla hamuru kesin. ( sıvı yağ soğuk olacak. Nedeni ise hamur birden sıcak yağda pişrilirse istenen sonuç iyi olmaz.) Orta ateşte tavayı sallayarak hamurların kabarmasını sağlayın. Hamurlar kabarınca altını iyice açın kızarana kadar ve arada çevirerek pişirin.( Birden yüksek ısıya gelirse hamurun içi çiğ kalır ve fazla kabarmaz) İkinci kez yapacağımız zaman yağı soğutun…

Kızaran hamurun yağının süzülmesi için önce kağıt havulaya alın bekletmeden; ardından, soğuk şerbetin içine koyun. Servis yapın… flickr kibele

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi