taze fasülyeli pilav
Karadenizde çok sık yapılan bir tarif. Tarifi pırasa ile de denemiştim. Taze olan sevdiğiniz sebzelerlede yapabilirsiniz…
Malzemeler:
1 kilo taze fasülye
1 iri soğan
1/2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kıyma
karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
1- fasülyeler ayıklanır 2 cm. kalınlıgında dograyın yıkayın kenara alın
2- soganı incecik dilimleyin
3- tencereye yağı alın kıymayı ekleyin kavurun soğanı ekleyin pembe renkte pişirin fasülyeleri ve tuzu ekleyin orta ateşte fasülyeler rengi dönene kadar hafif pişirin 1 su bardağı sıcak su ekleyin fasülyeleri iyice pişirin
4- fasülyeler pişince içine yıkanmış ıslanmış süzülmüş pirinci ekleyin fazla karıştırmayın ve suda eklemeyin fasülyenin kalan suyu ile pişirin. demlendirin servis yapın…
Yorumlar