Ana içeriğe atla

Sacher Turtası-2

Sacher turtasını bu hafta sonu gelen arkadaşlarıma hazırladım. Bol çikolatalı ve içinde sakladığı kayısı marmelatının nefis uyumunu çok beğendiler. Daha öncede yaptığım sacher turtası burda.

Malzemeler:

kek için:

150 gr bitter çkolata

130 gr tereyağı

100 gr pudra şekeri

6 yumurta

vanilya

150 gr un

İçine kaplamak için:

kayısı marmelatı

Üzerine glaze:

200 ml krema

200 gr biter çikolata

Yapılışı:

Çikolata benmari eritilir ılımaya bırakılır. Tereyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Pudra şekeri eklenir çırpılır. yumurta sarıları akı ayrılır. sarıları karışıma tek tek eklenerek çırpılır. erimiş ılık çikolata eklenir karıştırılır. azar azar un ve vanilya eklenerek karıştırılır. Yumurta akları yarım su bardağı toz sekerle kar olana kadar çırpılır. kek hamuruna eklenir spatulayla karıştırılır. yağlanmış 22 cm kelepçeli kalıba dökülür duzeltilir. önceden ısınmış 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilir. pastanın ortasına spagetti çubuğu sokarak pişip pişmediği anlaşılır. Fırnıda çıkartılır 20 dakika soğumaya bırakılır. kalıptan çıkarılır tel ızgarada soğutulur.

Pastayı üzerindeki fazla kabartıyı düzgünce incecik kesin. yanlamasına kesin arasına kayısı marmelatı sürün. diğer katı kapatın. yarım saat bekletin.

Glaze: çikolata ve kremayı benmari eritin. Ilıınca koyu bır kvama gelınce pastayı kaplayın. süsleyin. dolapta dinlendirin. sevis yapın.. Çikolata lezzetler kitabından. tarıfın olculerını biraz degistirdim..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi