narlı kek


Daha önce yaptığım ”pratik elmalı tart” tarifini biraz değiştirdim nar suyu ve tanelerini ekleyerek denedim sonuç nefis ve son derece lezzetli oldu. Nar sevenler mutlaka denesin..
MALZEMELER:
125 gr tereyağı
125 gr toz şeker
1 paket vanılya
1 çay bardağı nar suyu
üzerine bol nar tanesi
Ayrıca:
4 adet yumurta
2,5 su bardağı un
yarım paket kabartmatozu
2 çorba kasığı süt
Üzerine:
kayısı marmelatı veya pekmez
YAPILIŞI:
Tereyağını çırpma kabına alın. mikserle krema olana kadar çırpın. sekeri ekleyin tekrar 6 dakika çırpın. vanılya, nar suyu ekleyin 5 dakıka çırpın. karısımı bir kenara alın.
Ayrı bir kapta yumurtaları kırın. 5 dakika iyice çırpın. unu azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.kabartmatozu ve sütü ekleyin. hamurun kıvamı koyu ve akıcı olmalı.
bu hamuru diğer hamura ekleyin karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökün. esit yayın. üzerine nar tanesi serpin önceden ısınmış 190 derecede pişirin. ılıkken kayısı marmelatı veya pekmez surun fırcayla. servis yapın…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi