Ana içeriğe atla

limonlu pasta

Limonla yapılan lezzetleri sevenlerin, pastasına hayır diyeceklerini sanmıyorum. Hafta sonu yaptığım; Annem kilo alıyoruz artık yapma ! desede en çok kendisinin beğendiği Limonlu pasta :)

Malzemeler:

limonlu pandispanya için:

6 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

yarım su bardağı nişasta

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Limon kreması:

3 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

3,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker.

(şeker ölçüsünü arttırabilirsiniz)

1/2 çay bardağı limon suyu

1 limonun rendesi

vanilya

100 gr benmari erimiş beyaz çikolata

400 gr kremayı yarım su bardağı sekerle çırpın veya kremşanti

1 kase beyaz küçük doğranmış çikolata

2 tutam sarı gıda boyası

limon jölesi:

1 paket tart jölesi

1 limon suyu ve rendesi

4 çorba kaşığı şeker

1 tutam sarı gıda boyası

1/2 su bardağı su

Yapılışı:

pandispanya için:

yumurtanın sarıları ve akları ayrılır temiz kuru iki ayrı kaba konur. toz şekerin yarısı yumurtanın sarısına eklenir. kalan şeker ise aklarına eklenir. ayrı ayrı mikserle akı kar olana kadar sarısı ise beyazlayana kadar çırpılır. her ikisi tahta kaşıkla dikkatlice birbirine karıştırılır. Un ,nişasta limon kabuğu ayrı yerde karıştırılır. iki aşamalı eklenir tahta kaşıkla yavaş karıştırılır. limon suyu eklenir. iki ayrı 19 cm çember kalıba pay edilir önceden ısınmış 180 derecedeki fırında pişirilir. 1 gece dinlendirilir.

Kreması:

yumurta sarısı,şeker,un,nişasta ve süt karıştırılır. pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. içine limon suyu ve rendesi eklenir karıştırılır. 1 taşım kaynatılır. içine benmari erimiş beyaz çikolata eklenir. karıştırılır. kenarda arada karıştırılarak dinlendirilir. krema veya krem şanti tarife göre çırpılır katılaşır.

pandispanyaların herbiri 2 pata ayrılır 4 pat elde edilir. her kat önce şekerli süt veya su ile ıslanır sonra limon kreması sürülür. beyaz çikolata serpilir. çok az krem şanti sürülür. diğer pat eklenir tekrar aynı işlem yapılır sırayla. en üst kat sarı gıda boyası ile karıştırılmış kremşanti ile kaplanır. süslenir. tart jölesi tarifindeki malzemelerin hepsi karıştırılır pişirilir. ılımaya yakın sertleşmeden pastanın ortasına dökülür süslenir. 2 saat dinlendirilir. servis yapılır..

Yorumlar

merve dedi ki…
evde annemin aldığı limon aromlarını naıl değerlindirsem diye google search yaparken keşfettim siteyi ve iyi ki bulmuşum sizi :) pastayı denedim sonuç harika. tart jöelm kalmadığı için üzerine de çikolata rendeledim. evdekiler bayıldı :)
banu kırmızıgül dedi ki…
mervecim ellerine sağlık :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi