Ana içeriğe atla

kız parmağı


Malzemeler:

1,5 su bardağı un

yarım su bardağı mısır unu

yarım su bardağı toz badem

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı limon suyu

arasına : 125 gr oda ısısında tereyağı

kızartmak için: sıvıyağ

Şerbet için:

2,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

yarım çay kaşığı limon tuzu

yapılışı:

Hepsini karıştırın kıvama gelene kadar kaynatın.

Yapılışı:

Un, mısır unu, badem tozu, limon suyu, tuz karıştırılır içine su eklenir yumuşak bir hamur yapılır. ele yapışıyorsa biraz un eklenir toparlanır. 20 dakika dinlendirilir. unlu zeminde yarım cm. açın oda ısısında olan yağı hamura sürün mektup gibi kapatın. dolapta 15 dakika bekletin bu işlemi birkez daha yapın sonra 1 saat dolapta dinlendirin. unlu zeminde yarım cm kalınlığında kare açın. parmak uzunluğunda ve 1 cm. genişliğinde kesin. bol kızgın yağda kızartın. önce kağıt havluya alın sonra beklemeden soğuk şerbete atın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi