Ana içeriğe atla

karamelli tarçınlı elma tartı

Elmayla yapılan tatlılar, kekler, kurabiyeler her zaman nefis olmuştur. Elmayı seven biri olarak bu tarta bayıldım. Kalıpta değil, tavada pişirilen başka bir elmalı karamelize tart tarifimi daha öncede Paylaşmıştım o da çok lezzetli oluyor…

Malzemeler:

4 adet golden elma

Karamel sos için:

1 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı su

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı dolusu tereyağı

Kek malzemeleri:

3 çorba kaşığı oda ısısında tereyağı

3 çorba kaşığı sıvıyağ

yarım su bardağı pudra şekeri

2 yumurta

yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı kabartmatozu

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Şeker,su,limon suyunu küçük bir tencerede karıştırın. Şeker karamel renk elde edinceye dek kaynatın. yakmayın sürekli başında durun. Tereyağı ilave edin karıştırın. altını kapatın. Elmaları soyun küçük dilimleyin. karamel sosu teflon bir tavaya sıcakken alın içine elma dilimlerini 5 dakika karamel sosta kaynatın. süzün karamel sosu bir kaba alın. dikdörtgen bir kalıp veya tart kalıbının içine yağlı kağıt veya folyo serin elmaları sıra sıra dizin karamel sostan 4 çorba kaşığı elmaların üzerine gezdirin. kalıbı kenara alın soğumaya bırakın.

Kek için: tereyağı , sıvıyağ ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. çırpma işlemine devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin çırpın. oda ısınındaki sütü ilave edin karıştırın en son unu, kabartmatozunu,ve tarçını ekleyin karıştırın. soğumuş elmalrın üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecedeki fırında pişirin. biraz soğusun kalıbı dikkatlıce ters çevirin. üzerindeki kağıdı veya folyoyu alın. ayırdığınız karamel ve krem şanti ile servis yapın veya sade ..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi