Elazığ’ın patlıcanlı güveci
Bu nefis tarif de forumdan meldir arkadaşımızdan.Yapması kolay, pişmesi uzun ama sonuç mükemmel. Nefis bir yemek oldu. Güveç tencerenizin büyüklüğüne göre ölçüleri azaltıp çoğaltabilirsiniz…
Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu gerdan- kemiksiz kuzu gerdan ile yaptım
1 kilo patlıcan
yarım kilo sivri biber
1 kilo domates
2 baş sarımsak ( 1 avuç kadar ayıklanmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1-Bütün malzemeler yıkanır güvecin dibine etler yerleştirilir
2-alaca soyulmuş patlıcanlar iri şekilde doğranıp etlerin üzerine, sivri biberler sadece saplarından ayrılıp 3 e veye 4 e bölünür patlıcanların üzerine yerleştirilir
3-domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerin üzerine en son olarakda tereyağı koyulup güvecin ağzı aliminyum folyoyla kapatılır ve en küçük ocakta en kısıkta 3-4 saat pişirilir
4-servis yapılmadan önce fırında 15- 20 dk. fırınlanır ve servise hazırdır…
Yorumlar