Çilekli Pasta
Çilekli Pasta:
Malzemeler:
pandispanya için:
6 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
yarım çay bardağı meyve suyu vb.
1 çay kaşığı kabartmatozu
vanilya
Krema:
2 paket çilekli cremole
400 ml krema
yarım su bardağı şeker
500 gr çilek
yarım paket çilek jölesi
Yapılışı:
yumurta sarıları ve akları ayrılır. sarılarına şekerin yarısı eklenir akınada kalan şeker eklenir ayrı ayrı çırpılır. sarıları yoğunlaşınca kar haline gelmiş akla tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. un, nişasta kabartmatozu ve vanilya ayrı yerde karıştırılır elenir. karışıma iki aşamalı eklenir meyve suyu eklenir yavaş yavaş karıştırılır. 25 cm yağlanmış kalp kalıba dökülür. önceden ısınmış 180 derecede pişirilir. 5 saat dinlendirin.
pandispanyayı 3 pata ayırın. kremayı şeker ekleyin yoğunlaşana kadar çırpın 1/3 ayrı bir kaba alın içine çırpılmış krem ole ekleyin karıştırın. çilekleri yıkayın dilimleyin. pandispanyayı çok az şekerli süt ile ıslayın üzerine çilekli kremadan sürün çilekleri dizin biraz daha krema sürün ikinci patı yerleştirin aynı işlemi yapın. en üst kata beyaz krema ile kaplayın. dolapta 2 saat soğutun. kalan çilekli krema ile kaplayın. 1 saat dolapta dinlendirin. çileklerle süsleyin jöleyi hazırlayın soğumasına yakın üzerine çok az dökün. tekrar dolaba alın dinlendirin.
Yorumlar