çilek soslu sakızlı muhallebi
Damla sakızlı muhallebi ve çilek sosu birleşince nefis bir lezzet ortaya çıktı. Vişne, portakal vb. meyvelerden sosunu yapabilirsiniz…
Malzemeler:
sakızlı muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (ekstra)
1 su bardağı un 1 parmak eksik un
1 yumurta
1 damla sakızı- 1 çay kaşığı toz damla sakızı ekledim
1 paket vanilya
75 gr treyağı
Sosu İçin:
400 gr çilek
yarım su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
sakız muhallebi:
1- süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatın
2- başka bir kapta 1 su bardağı süt ve unu ezerek karıştırın
3- içine: yumurta, vanilya ekleyin karıştırın yedirin
4- bu karışımı yavaş yavaş süte ekleyin hızlıca karıştırın
5- havanda dövülmüş damla sakızını ekleyin karıştırarak pişirin
6- muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın
7- tereyağı 2-3 parçaya ayırın ve muhallebiye ekleyin. mikserle biraz köpürür gibi oluncaya kadar orta hızda çırpın
8- karışımı bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın
sosunu hazırlayın:
- çilek ve suyu robotta püre haline getirin, tencereye alın içine nişasta ve şekeri ekleyin karıştırın. orta ateşte karıştırıarak pişirin. ılımasına yakın bardaklara pay edin ve küçük doğranmış çileklerle süsleyin vb.
tarif: net 425 g
Yorumlar
Muhallebi tarifinizi yapmak istiyorum ancak un miktarı konusunda tereddütüm var. 1su bardağı un 1 parmak eksik un demişsiniz net olarak kaç gr un kullanmamız gerekir?siteniz çok güzel.ellerinize sağlık.
bu sayfamda mutfak olculerı yazıyor. kolay gelsın