aşure


Aşure en sevdiğim tatlılardan. Pastasını bile yapmıştım. Hafta sonu aile biraraya geliyor. Onlar için güzel bir ikram oldu…
Malzemeler:
3 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı fasülye
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı şeker. ölçüyü azaltıp çoğaltabilirsiniz.
1 kase ince dogranmış incir ve kuru kayısı
yarım kase kuru beyaz üzüm
1 portakal kabuğu küçük küpler halinde
1 elma kabuğu soyulmuş küçük dilimlenmiş
1 kase ceviz yıkanmış
5 karanfil, tarçın,yenibahar vb.
1 çorba kaşığı nişastayı yarım bardak su ile karıştırın
üzerine : nar taneleri
YAPILIŞI:
Buğdayı tencereye alalım yıkayalım üzeri geçeçek kadar su ilave edelim 2 tasım kaynatalım. Serin yerde bir gece bekletelım. fasülye ve nohutu da aynı sekilde hazırlayalım bir gece bekletelim. Buğdayı yıkayalım düdüklü tencere veya normal tencereye alalım üzerine 9 su bardağı su ilave edelim pişirelim.( tencerede yavaş pişer ara ara sıcak su ekleyelim)
Nohut ve fasülyeyi ayrı haşlıyalım. Pişince sularını süzelim. büyük bir tencereye pişen buğdayı, yıkanmış ıslanmış pirinçleri alalım suyu azaldıysa üzerini geçecek kadar sıcak su ılave edelim biraz kaynatalım. şeker, nohut ve fasülyeyi ilave edelim karıştıralım kıvamı gelene kadar orta ateşte kaynatalım. nişastalı suyu ekleyelim karıştıralım. önceden yıkanmış küpler halinde kesilmiş incir,kayısı,portakal kabuğunu,elma dilimleri, üzüm ve ınce doğranmış sıcak suda yıkanmıs kurutulmuş cevizi ekleyelim karıstıralım. biraz kaynatalım. baharatları ekleyelim karıştıralım. kaselere paylaştıralım. üzerine nar serpelim. servis yapalım..

Yorumlar

Ellerinize ve yüreğinize sağlık Allah kabul etsin tam kıvamında olmuş afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi