Kayıtlar

Mayıs 11, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

sütlü çikolatalı yarımküre muss pasta

Resim
muss pastayı meyveli yapacaktım ama evdekilerin isteği sütlü çikolata olunca bir dahaki sefere meyveli yapmaya karar verdim. diğer tariften farkı bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullandım. pastanın orta kısmına pandispanya patı yerleştirmedim boyu daha kısa oldu. çikolata parcaları serptim. tarif burda. yumurtalar çırpılır. sıcak şerbet eklenir tekrar çırpılır. erimiş çikolata ve krema eklenir çırpılır. erimiş jelatin eklenir karıstırılır. kalıba boşaltılır. pandispanya patı ile kapatılır dondurucuda 1 gun dinlendirilir. kalıptan çıkarılır erimis çikolata ganaj ile uzeri kaplanır. süslenir. servis yapılır.

taze bezelyeli mısır unlu omlet

Resim
KAHVALTI ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ YE# hazırladığım omlet. hertürlü sebzeden yapabilirsiniz. karadeniz yöresinde sık yapılan bir tarif. malzemeler: yarım kilo taze bezelye 1 su bardağı mısır unu 4 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz yarım çay bardağı sıvıyağ Yapılışı: tencereye 6 bardak su eklenir kaynatılır. ayıklanmıs temiz taze bezelye kaynayan suya atılır yumusayınca süzülür. soğutulur. yumurta çırpılır içine mısır unu ve tuz eklenir karıstırılır. soğumus bezelye eklenir karıstırılır. büyük omlet tavasına yağ eklenir ısıtılır hazırladığımız karısım tavaya yayılır duzeltilir. altı kızarınca yuvarlak tepsi sayesinde ters cevrilir diğer tarafı kızartılır. servis yapılır...

yeşil incir ve çilek reçeli

Resim
çeşit çeşit reçel yapmayı çok seviyorum. reçel kavanozlarını süsleyip mutfak tezgahını renklendirmesi çok zevkli. reçel zamanı ve reçel tarifleri.. yeşil incir reçeli: malzemeler: 1 kilo yeşil incir 1 kilo şeker 750 ml. su 3 paket vanilya 3 adet karanfil yarım limon suyu yapılışı: 1 kilo yeşil incirin kabuklarını soyuyoruz çok az yumusayana kadar haşlıyoruz çatalı batırın hafif girerse tamam. suyunu süzüyoruz soğuk suya koyuyoruz. 1 gün bekletiyoruz. arada 4 kez suyunu deyistiriyoruz. 1 kilo sekere 750 ml. su ilave ediyoruz kaynatıp kıvamı gelince incirleri sudan alıyoruz. incirlerin suyunu elimizle sıkıyoruz kıvamı gelmiş şerbete ekliyoruz. 20 dakika kadar kaynatıyoruz. 3 paket vanılya ve yarım limon suyunu karıştırıyoruz reçele ekliyoruz. 3 adet karanfil ekliyoruz karıştırıyoruz. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. not: incir kabukları soyulmuş olarak pazarlarda ve marketlerde satılıyor. çilek reçeli: 1 kilo çilek 1,5 kilo toz şeker yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı

MADIMAK

Resim
sevgili lama annelerimizden öğrendiğimiz lezzetleri paylaşmamız için güzel bir etkinlik hazırlamış teşekkür ederiz . bebeğine ve kendisine sağlıklı ve güzel hayat dilerim. madımak annem den öğrendiğim lezzetlerden biri.. Malzemeler: 1 kilo madımak yarım su bardağı bulgur 300 gr pastırma 1 iri soğan 2 çorba kaşığı salça 8 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: madımak ayıklanır. kumu gidene kadar iyice yıkanır. tencereye 5 su bardağı su konur kaynatılır içine bulgur atılır pisirilir. madımak eklenir pisene kadar kaynatılır. baska bir tavada yağ soğan, sarımsak ile hafif pembeleştirilir küçük doğrannmış pastırma ekleri karıstırılır salça eklenir pisirilir. madımak pistiği zaman içine eklenir karıstırılır. 10 dakika pişirilir. suyu azalmışsa biraz sıcak su eklenir tekrar kaynatılır...

tahinli kek ve gevrek poğaça

Resim
beş çayına hazırlık iki güzel tarif. tahinli kek nefis mutlaka deneyin derim ama özellikle Yetur arkadaşımın gevrek poğaçası muhteşem lezzetli kendisine teşekkür ederim bu tarifini bizimle paylaştığı için. tarif burda tahinli kek : 2 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tahin 125 gr erimiş yağ ben yarım su bardağı sıvı yağ ekledim. 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu yapılışı: yumurta ve şekeri birlikte çırpıyoruz. içine sıvı yağ , yoğur ve tahini ekliyoruz karıstırıyoruz. un, kabartmatozu ekliyorz karıştırıyoruz. yağlanmış susam serpilmis kalıba döküyoruz. önceden ısınmıs 1ırında 175 derecede pisiriyoruz. not: keki tepside yapmak istiyorsanız keki tepsiye döktükten sonra 2 çorba kaşığı tahini 1 çorba kasığı toz şekerle çırpın kekin üzerini gezdirin öyle fırına verin çok guzel oluyor...

bademli üzümlü cheesecake

Resim
kuru üzümü ve bademi çok seviyorum cheseecake ye de çok yakıştı mutlaka deneyin.. Malzemeler: alt hamur için: 100 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri 1 yumurta 225 gr un 1 tutam tuz 1 çay kaşığı kabartmatozu cheesecake için: 750 gr labne peynir 250 gr süzme yoğurt 225 gr pudra şekeri 4 yumurta 1 limonun kabuğu rendesi 3 damla vanilya esansı veya 1 paket toz vanılya 125 gr kuru üzüm 1 tatlı kaşığı un 1 çay kaşığı kabartama tozu en son üzerine 75 gr badem. file badem serpebilirsiniz ben tane daha çok seviyorum.. Yapılışı: alt hamuru için: un hariç diğer malzemeler karıstırılır un ilavesi ile bir hamur yapılır. streç film sarılır dolapta yarım saat bekletilir. 25 cm. kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt serilir. hamur merdane ile açılır kalıba yerleştirilir kenarlardan hafif yukseltilir. önceden ısınmıs 180 derecede hafif kızartılır. fırından çıkartılır soğutulur. fırın tekrar 150 dereceye ayarlanır. soğuyan hamurun üzerine hazırlanan cheesecake dökulur. çiğ bademler veya file badem serpili

mayalı açma börek

Resim
kalabalık bir aileyiz ve herkesin ayrı bir isteği oluyor. bu sefer annem açma börek istedi. annemi kırarmıyım. malzemeler: 2 yumurta akı içine sarısı üzerine sürülecek 3 su bardağı süt 40 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı dolusu kurumaya 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker 2 çorba kaşığı sıvıyağ aldığı kadar un hamurun arasına sürmek için: yarım su bardağı erimis tereyağı yarım su bardağı sıvı yağ her ikisi karıstırılacak. iç: peynir ve maydanoz vb. yapılışı: ılık sütün içinde maya eritilir. yumurta akı seker ,tuz ve sıvıyağ karıstırılır. 1 su bardağı un ilave edilir biraz karıstırılır mayalı süt ilave edilr karıstırılır un ilavesi ile hafif ele yapısan hamur yapılır. 10 dakika bekletilir. 8 bezeye ayrılır. her beze yuvarlanır unlu zemine dizilir. 4 beze ayrı ayrı az un serpilerek tabak büyüklüğünde açılır aralarına yağ sürülür üst üste konur en üstüde yağlanır 10 dakika bekletilir. diğer 4 bezede aynı işlem yapılır. bekleyen hamur merdane ile biraz kalın acılır mektup gibi kapatılır diğer hamu

vişneli limonlu kek

Resim
vişne ve limon keki hafif mayhoş ve bi o kadar lezzetli.. malzemeler: 4 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı vişne 1 su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt 3 su bardağı un 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi 1 limon suyu yapılışı: yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. içine yağ, yoğurt eklenir tekrar karıstırılır. limon suyu, kabuğu eklenir karıstırılır. un , kabartmatozu ve vanılya ayrı bir kapta karıstırılır keke eklenir karıstırılır. yağlanmıs tepsiye dökulur. üzerine vişne serpilir. önceden ısınmıs 185 derecede pisirilir. arzu edilirse üzerine pudraşekeri serpilir..