Kayıtlar

Mayıs 4, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

yarımküre pasta - muss kremalı

Resim
Kutsal Annelerin Anneler Gününü Kutlarım...

bu nefis pastayı yapmak için öncelikle Nüans, Fermo veya pastacılık malzemeleri satış yerinden 22 cm. çapında yarımküre kalıp almanız gerekiyor. tarif ölçü ve yapım aşamalarını biraz değistirdim. tarifi frambuazlı veya başka meyvelerden de yapabilirsiniz. meyveli yaptığım zaman yapım aşamalarının resimlerini yayınlayacağım...

Malzemer:
pandıspanya tarif burda
muss tarifi:
300 gr kuvertur bitter çikolata
2 yumurta
5 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
30 ml su
4 adet yaprak jelatın
450 ml krema
30 gr orta ince kıyılmış fındık
pasta arsasına tane çikolata
üzerine glaze:
140 gr kuvertur bitter çikolata
110 gr krema
yapılışı: kremayı kısık ateste ısıtın cikolatayı ekleyin erisin ılıyınca kıvama gelince kullanın.

Yapılışı:
kakaolu pandispanyayı yarımküre kalıbının ebadında küçültün. 2 pat elde edin.biri diğerinden büyük olsun.
muss hazırlamak için:
çikolatayı benmari eritin ılısın. yumurtaları 5 dakika çırpın. şeker ve suyu küçük bir çezvede kaynatın kıvama gelince çırptı…

etkinlik ve poğaçalar

Resim
pastane poğaçası


peynirli poğaça


etkinliklere zaman buldukça katılmaktan zevk alıyorum. #2 POĞAÇA YEEdaca30 ve ben papatya68 arkadaslarımızın hazırladığı etkinliğe iki ayrı poğaça tarifi ile severek katıldım. basarılar dilerim...

pastane poğaçası:
250 gr tereyağı
30 gr maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt veya su
aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı

maya süt ile eritilir. bir kapa un hariç diğer malzemeler eklenir karıstırılır. 1 su bardağı un eklenir maylı sut eklenir karıstırılır. ele hafif yapışan bir hamur yapılır yarım saat mayalanır. tekrar yoğurulur. poğaça sekli verilir. tepsiye dizilir 1 saat mayalanır. yumurta sarısı surulur. önceden ısınmıs 185 derecede pisirilir..

peynirli poğaça:
malzemeler:
180 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un

Yapılışı:
hepsi karıstırılır. yumusak hamur yapılır 15 dakika dinlendirilir. sekil verilir içlerine peynirli maydanoz karıstırılır eklenir. sekil verilir yumurta…

patlıcan püreli enginar

Resim
patlıcan ve enginar sevenlerin mutlaka yapması gereken bir tarif. iki sebzenin uyumu nefis...

Malzemeler:
6 adet ayıklanmıs limonlu su içersinde beklemis enginar
5 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 iri soğan
5 diş sarımsak
5 adet yeşil biber
2 su bardağı su
tuz

Yapılışı:
soğan, sarımsak ve yeşil biber incecik doğranır zeytinyağ ile sote edilir. içine un serpilir su eklenir enginarlar dizilir. kızık ateste enginarlar yumusayıncaya kadar pisirilir. suyu azalmıssa az sıcak su eklenir.
patlıcanlar közlenir. robotta püre yapılır. 3 çorba kaşığı zeytinyağı , limon suyu ve tuz eklenir tekrar çırpılır. pisen enginarların ortasına eşit eklenir. dereotu vb. ile servis yapılır..
tarif: komili yemek tarifleri kitabından..

hindistan cevizli limonlu kek

Resim
evde en sevilen kek. mis gibi . hindistan cevizi ve limon kokusu nefis mutlaka deneyin...

malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker - tereyağını çırparken eklenecek
yarım su bardağı toz şeker- yumura akını çırparken eklenecek
250 gr tereyağı
yarım su bardağından biraz fazla limon kabuğu rendesi
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı limon suyu
yarım su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağından biraz fazla un

Yapılışı:
yumurta akı sarısından ayrılır.
aklar yarım su bardağı seker eklenerek çırpılır. kar gibi. kenarda bekletilir.
tereyağı ve 1 su bardağı seker çırpılır krema kıvamına getirilir. içine yumurta sarıları eklenir çırpılır. limon kabuğu ve suyu eklenir çırpılır. yoğurt eklenir karıstırılır. un, hindistancevizi, kabartamatozu ve vanilya eklenir karıstırılır çırpılmıs yumurta akı eklenir karıstırılır. yağlanmıs kek kalıbına dökulur duzeltilir. önceden ısınmıs 185 derecede kızarana kadar pisirilir.

karamel soslu Donut

Resim
malzemeler:

6 yumurta sarısı
200 gr süt - 1 su bardağından biraz fazla
30 gr maya
50 gr şeker - 2 çorba kaşığı dolusu
5 gr tuz - 1 çay kaşığından az
110 gr oda ısısında tereyağı
500 gr un

Yapılışı:
maya süt ile eritilir. un hariç diğer malzemeler karıstırılır. maya ve süt ilave edilir un ile yumusak bir hamur yapılır. 30 dakika dinlendirilir. cevizden iri alınır yuvarlanır. 15 dakika mayalanır. ortaları küçük yuvarlak kalıpla kesilir. bol kızgın yağda kızartılır. istediğiniz sos ile servis yapılır.

çikolatalı vişneli turta

Resim
çikolata ve vişne ile yapılan lezzetleri çok seviyorum. tavsiye ederim .
malzemeler:
kek için:
150 gr bitter çikolata
5 yumurta
150 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
2 damla vanılya esansı veya toz vanılya
150 gr un

vişne sosu için:
1 su bardağı vişne
yarım su bardağı seker
yarım çay bardağı su
arasına bolca vişne

çikolata sosu için:
glaze:
180 gr çikolata
100 gr seker
100 gr su

Yapılışı:
yumurtanın sarısı ve akı ayrılır. akı çırpılır kar haline getirilir.
oda ısısındaki tereyağı çırpılır krema kıvamına gelince yumurta sarılarıteker teker eklenir çırpılır. içine benmarı erimis bitter çıkolata ılık halde yavaşça eklenir karıştırılır. yumurta akı eklenir tahta kaşıkla veya plastik spatula ile yavaşça karıstırılır. içine un 2 aşamalı olarak eklenir karıstırılır. yağlanmıs kelepçeli kalıba dökulur. önceden ısınmıs 175 derecede 40 dakika pişirilir.
soğumaya bırakılır.
vişne sosu için: vişne , seker ve su kaynatılır püre yapılır.
kek tek pata ayrılır. ortasına bolca vişne sosu gezdirilir. arasına vişneler dizilir. ü…