Kayıtlar

Nisan 27, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

çikolatalı öpücük kurabiyesi

Resim
nefis lezzetli bir kurabiye badem yerine fındık veya fıstık ekleyebilirsiniz. İtalya'nın Tortona bölgesine özgü bir tarif olan bu özel kurabiye, öpüşen dudaklara benzetilir. çikolata büyülü lezzetler kitabından.. malzemeler: 200 gr badem 200 gr toz şeker 200 gr un 30 gr bitter kakao 200 gr tereyağı 200 gr bitter çikolata (kaplamak için) yapılışı: bademleri fırında hafif kavurun soğuyunca robotta çekin. seker, badem ve unu bir kapta karıştırın. içine parçalara bölünmüs tereyağını ekleyin. yoğurun. streç filmle kaplayın buzdolabında yarım saat dinlendirin. kiraz büyüklüğünde alın yuvarlayın. yağlı kağıt serili tepsiye dizin önceden ısınmıs 165 derecede 15 dakika pişirin. soğuyunca arasına benmarı erimiş bitter çikolata surun iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın servis yapın. bademleri un gibi olana kadar çekin ben hafif iri çektim böyle daha çok seviyoruz. :)

Tiramisu

Resim
tiramisu' yu sevmeyen yoktur. yapması kolay bir italyan pastası. kakaolu pandispanya için tarif burda.. kreması için: 400 gr labne peynir 1 ölçü beyaz pastacı kreması tarifi: pastacı kreması: 1 kilo süt 250 gr şeker 5 yumurta 100 gr un 75 gr nişasta 100 gr margarin vanılya yapılışı: 5 yumurta , şeker, nişasta ve un sutun çok az süt ile karıstırılır eretilir.1 litre süt kaynatılır. içine karısım hızlı bir sekilde dökülür karıstırılarak pisirilir. mermere veya düz temiz bir tepsiye yayılır. ılıklasınca kapa alınır yağ ilave edilir çırpılır. peynir eklenir tekrar çırpılır kullanılır. sosu: 1 çorba kaşığı dolusu nescafe 1 su bardağı sıcak su 4 çorba kaşığı şeker hepsi karıstırılır seker eritilir. soğuyunca içine arzu edilirse: 3 çorba kaşığı badem likörü ve 1 çorba kaşığı kanyak. üzerine elemek için bol kakao.. Yapılışı: pandispanya birgün önceden yapılır. dinlendirilir. iki pata ayrılır. hazırlanan sos ile birinci patın hertarafı ıslatılır. üzerine kremanın yarısı bolca sürülür. diğer

UN KURABİYESİ ( şekerleme )

Resim
malzemeler: 250 gr biskin veya erimiş sogumus suyu alınmıs tereyagı 250 gr pudraşeker 500 gr un tüm malzemler hamur kazanında ve ya elınızle beyazlayana kadar yogurulur. sonra sekıl verılır yaglı kagıt serılmıs tepsıye dızılır 160 derecede pısırılır.

çikolatalı pasta

Resim
bol çikolata sevenler için nefis bir pasta. 6 katlı mutlaka deneyin. pastacı kreması ve ganajlı krema tarifleri veriyorum. pastayı istediğiniz krema ile kaplayabilirsiniz. Malzemeler: pandispanya için: 8 yumurta 115 gr şeker 225 gr un 40 gr nişasta 50 gr kakao 1 tatlı kaşığı kabartmatozu 1 tatlı kaşığı ovalex 50 ml. su ovalex kullanmayanlar için benim klasik pandispanya tarifimi denemelerini öneririm. tarif burda yapılışı: bütün karışımı mikser ile önce yavaş sonra hızlı devirde çırpın. iki ayrı kelepçeli 30 cm. kalıplara esit yayın ve önceden ısınmıs 160 derecede pisirin. 1. krema: çikolatalı ganaj için: 500 gr bitter çikolata 400 ml krema yapılışı: kremayı ısıtın altını kapatın içine çikolatayı ekleyin eritin arada altını acın iyice eritin. düz bir tepsiye yayın iyice soğusun ılık olmasın. ayrıca: 500 gr kremayı yarım su bardağı seker ile çırpın yoğunlaşınca bırakın. soğuyan çikolatalı ganaş ileiyice karıstırın kullanın. 2. krema: pastacı kreması: 1 kilo süt 250 gr şeker 5 yumurta 10

revani

Resim
revani evde çok sevilen bir tatlı. yapımı kolay ve lezzetli. malzemeler: 5 yumurta yarım su bardağından biraz fazla şeker 1,5 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un yarım su bardağı erimiş ılık margarin 1 su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartmatozu şerbet: 5 su bardağı seker 4 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu. Yapılışı: yumurta ve şeker 5 dakıka çırpılır. sıvı malzemeler eklenir karıstırılır. un ve irmik karıstırılır içine kabartmatozu eklenir. karısıma eklenir karıstırılır. yağlanmıs 40 cm. düz tepsi veya borcama dökülür. önceden ısınmıs 185 derecede kızaranakadar pisirilir. soğumaya bırakılır. serbet için: seker ve su karıstırılır kaynatılarak kıvamı getirilir limon suyu ilave edilir. iki tasım kaynatılır kapatılır altı. soğuyan revani dilimlenir. üzerine 1 çay bardağı ılık su gezdirilir. sonra sıcak serbet dökülür. bir gece dinlendirilir. servis yapılır.

terbiyeli köfte

Resim
terbiyeli çorba tarifleri çok lezzetli oluyor. köfteleri iri yuvarladım. istediğiniz boyda yuvarlayabilirsiniz. malzemeler: köfte için: 500 gr kıyma yağsız yarım çay bardağı bulgur yarım çay bardağı kırık pirinç 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı kuru nane, maydanoz ve kekik 1 orta boy soğan rendesi 1 yumurta karabiber ve tuz hepsı yogurulur. içine: 3 orta boy patates 1 havuç 2 çorba kaşığı kurutulmuş kırmızı biber. terbiye için: 2 yumurta sarısı yarım cay bardagından az limon suyu yarım çay bardagı zeytin yağı Yapılışı: köfte malzemesi yogurulur. cevız ırılıgınde yuvarlanır bol un serpılmıs tepsıye sıralanır. hertarafı unlanır. tencereye 1 litre 200 ml su ılave edılır. içine küçük küpler seklinde doğranmış patates, havuç ve biber eklenir. kayatılır yumuşayınca içine köfteler yaasca eklenir orta ateste pişirilir. limon suyunun içine 2 yumurta sarısı ve yag eklenır cırpılır. corbaya ılave edılır karıstırılır. kısık ateste bıraz kaynatılır eyer suyu azalmıssa ve yogunlasmıssa ıcıne sıcak s