Kayıtlar

Mart 9, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

midyeli kalamarlı pilav

Resim
kalamar ve midyeyi çok seviyorum. piavı bir harika oluyor...
Malzemeler:
1 kase temızlenmış midye içi 8 adet kalamar 2 su bardagı pirinç 1 çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardağı çam fıstığı 2 soğan 1 çorba kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz 2 limon suyu 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
yağı ince dogranmış soganla beraber hafıf kavurun içine fıstık ve uzumu ekleyın bıraz kavurun. yıkanmıs suzulmus temız mıdye ıcını ekleyın suyu gıdene kadar pısırın. pirincı ve baharatları ekleyın bıraz kısık ateste cevırın. kaynamıs suyu uzerı gececek sekılde dökun kalamarları dızın kısık ateste pısırın. limon susunu sıkarak servıs yapın..