Kayıtlar

Aralık 23, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

alman pastası

Resim
2 yumurta 20 gr yas maya veya 1 corba kasıgı kurumaya yarım çay bardağı seker 1 su bardağı ılık süt 150 gr erimis ılımıs margarin 1 tatlı kasığı mahlep aldığı kadar un üzerine : 1 yumurta sarısı kreması: 2 yumurta sarısı 2,5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı nisasta 1 çorba kasığı un 2 paket vanılya 1 paket lapne peynir vb. 6 çorba kasığı dolusu seker yapılışı: krema için: yumurta seker un ,nisasta süt ile karıstırılır. karıstırılarak pisirilir. sıcakken peynir eklenir çırpılır. soğutulur. ılık pastayı yanlamasına kesin arasına kremayı surun bolca. uzerine diğer katı koyun. bol pudra sekeri serpin. servis yapın... üzerine : pudra sekeri Yapılışı: maya süt ile eritilir. diğer malzemeler eklenir yoğurulur. ele az yapısan bir hamur yapılır.  20 dakika mayalanır. 26veya 30cm. kelepçeli kalıp yağlanır içine hamur yerlestirilir elle duzeltilir. iki kat kabarana kadar ılık yerde üzeri örtülür mayalanır,  üzerine bir yumurtanın sarısı sürülür. önceden ısınmıs 195 derecede pisi

herkese mutlu yıllar ho..ho.. :))

Resim
Herkesin yeni yılını şimdiden kutlarım. 2008 senesinin uğurlu geçmesi dileğiyle ... tarif: burda

haşhaşlı çörek

Resim
haşhaşlı çörek çok severim. hazır satılanların tadı evde yapılanlar kadar lezzetli değil. önemli olanda haşhaş'ın acı olmaması. Malzemeler: 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 42 gr yaş maya yarım su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşğı seker aldığı kadar un arasına: 2 su bardağı ezilmis haşhaş 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı sıvıyağ üzerine: 1 yumurta sarısı susam Yapılışı: maya su, süt ile karıstırılarak ezilir eritilir. seker ve tuz eklenir karıstırılır. yağ eklenir aldığı kadar un ile ele yapısmayan hamur yapılır. 2 saat mayalanır. 5 esit parçaya bölunur. has has sıvı yağ ile karıstırılır. ceviz eklenir. sıvı yağ surulmus tezgahta hamur merdane ile ince acılır. haşhaş surulur. rulo yapılır yuvarlanır. tepsiye dizilir. yarım saat tepside mayalanır. uzerine yumurta sarısı surulur. önceden ısınmıs 185 derecede pişirilir. Not: haşhaş yerine ceviz ve tarçın karısımıda ekleyebilirsiniz veya tahin ve ceviz karısımıda ekleyebilirsiniz. cok lezzetli oluyor.