Kayıtlar

Aralık 2, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

EV KURABİYE VE ETKİNLİK

Resim
Burçin'in hazırladığı en tatlı hediyeler etkinliğine ev kurabiyesi ile katılıyorum.çok güzel bir etkinlik olacak....

kurabiye tarifi ablama ait kendisi çok guzel kurabiyeler yapar. ev şeklinide özel bir tv. yemek programında izlemistim yapılıs asamalarını beni zorlamadı kolay oldu. karton kağıda evin kalıplarını çizdim ve kestim kurabiye hamurunuda yağlı kağıdın uzerinde actım ve kalıpla sekil verdim kenarlarını bıcakla kestim. yağlı kağıttan çıkarmadım tepsiye koydum 200 derecede pisirdim 10 dakika....

Malzemeler:

1 su bardağı pudraşekeri
3 yumurta
yarım su bardağı pekmez veya bal
200 gr tereyağı veya margarin
1 portakal rendesi
1 limon rendesi
1 paket kabartmatozu
1 çay kasığı kadar: kisniş,tarçın, kakule,yenibahar,zencefil,karanfil tozu.
aldığı kadar un

süslemeye:
çam fıstığı, badem,ceviz,vb.

yapıstırmak için:

1 kase pudrasekeri
1 çay kasığı limonsuyu
sıcak su ile karıstırın koyu boza kıvamında olacak.

Yapılışı:

oda ısındaki yağın içine diğer malzemeler katılarak ele yapısmayan yumusak bir hamur …

karamelli krokanlı kek

Resim
evde yaptığım krokanla ve hazır aldığım karameli değerlendireyim dedim ve krokanlı karemelli kek yaptım sonuç çok guzel oldu tadı ve kokusu harıka.

krokanı hazır alabilirsiniz migrosta satılıyor. ama evde yapmasıda kolay ve zevkli.


Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı tozşeker

125 gr yumusamıs margarin

2 su bardağı un 2 çorba kasığı daha ekleyin

1 paket kabartmatozu

1 paket vanılya

1 çay bartdağı yoğurt

1 çay bardağı karemel sosu

1 su bardağı fındıklı krokan

Yapılışı:

yağ ve sekeri mikserle krema olana kadar çırpın. içine tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. içine yoğurt vanılyayı ilave edin çırpın. kabartmatozu karıstırılmıs unu eleyerek ilave edin. karıstırın. karısımı 25 cm. kelepçeli kalıba yarısını dökun ortasına karemel sosu gezdirin. diğer kek karısımını uzerine gezdirin duzeltin. en ustune orta incelikte dövulmus krokanı gezdiri herterafına. önceden ısınmıs 175 derecede pisirin. 20 dakika sonra 165 dereceye getirin. soguyunca servis yapın. afiyet olsun... :)
evde karamel sos yap…

Hasan paşa köftesi

Resim
Osmanlı mutfağından güzel bir tarif ''hasan paşa köftesi''

Malzemeler:
köfte için:
1 kilo az yağlı kıyma
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
yarım su bardağı galeta unu
1 yumurta

Patates püresi için:

6 adet patates
1 su bardağı rendelenmis kasar peyniri
1 yumurta
100 gr tereyağı

Sos: 2 tatlı kasığı pulbiber 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
soğan rendelenir kıyma , karabiber, tuz, yumurta ve galetaunu ilavesi ile köfte yapılır. 1 saat dolapta dinlendirilir. harçtan limon buyuklugunde alınır yuvarlanır ve çukurlastırılır içi kase sekli verilir. yağlanmıs tepsiye dizilir. önceden ısınmıs 200 derecede 10 dakika pisirilir. patatesler önceden haslanır soyulur. sıcakken pure gibi ezilir. içine rende kasar yumurta,tuz ve yağ eklenir. elle yorulur. krema torbasına alınır pisen köfte çanaklarının içine sıkılır. üzerlerine sos dökulur. tekrar fırına verilir. 10 dakika pisirilir. arzuya göre salçalı sos ile servis yapılır.

pratik elmalı tart

Resim
bu pratik ve güzel tarifi 6 yıl önceki sofra dergisinden almıstım. harika oluyor. armutlu, vişneli, limonlu vb. yaptım . pistikten sonra üzerine kayısı marmelatı veya pekmez sürüyorum. pudrasekeride eleyebilirsiniz..


MALZEMELER:

125 gr margarin
125 gr pudra sekeri veya normal seker
1 paket vanılya
1 tutam tuz
yarım limonun suyu
4 veya 5 yesil elma

Ayrıca:

4 adet yumurta
2,5 su bardağı un
yarım paket kabartmatozu
2 çorba kasığı sut

Üzerine:
kayısı marmelatı veya pekmez

YAPILIŞI:

margarini çırpma kabına alın. mikserle krema olana kadar çırpın. sekeri ekleyin tekrar 6 dakika çırpın. vanılya, tuz ve limon suyunu ekleyin 5 dakıka çırpın. karısımı bir kenara alın.

ayrı bir kapta yumurtaları kırın. 5 dakika iyice çırpın. unu azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.kabartmatozu ve sütü ekleyin. hamurun kıvamı koyu ve akıcı olmalı.
bu hamırı diğer hamura ekleyin karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökun. esit yayın.

kabukları soyulmus elmaları ortadan ikiye bölun. çekirdek kısmını çıkartın. yarım elmalar t…