Kayıtlar

Kasım 4, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

frambuazlı pasta

Resim
meyveli pastaları cok severim özellikle frambuazlı olanları. evde temiz ortamda yapılan pastalar baska lezzetli oluyor ve içinize siniyor. tavsiye ederim... Malzemeler: pandispanya için: 6 yumurta 6 çorba kasığı toz seker 3 çorba kasığı mısır nişastası 5 çorba kasığı un 1 tatlı kasığı limon suyu 1 çay kasığı kabartma tozu Yapılışı: yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın.kabartmatozunu, unu ve nısastayı karıstırınikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 26 cm. kalıba dökun.165 derecede pisirin. 1.krema: 1 yumurta 2 çorba kasığı nişasta 1 çorba kasığı un 2 su bardağı süt 3 çorba kasığı seker vanilya 1 paket kremsanti Yapılışı: kremsanti harıç diğer malzemeler karıstırılır ve pi

aynı hamur'dan üç ayrı kurabiye...

Resim
bademli kurabiye parıltılı kurabiye pötibör kurabiye nişastalı kurabiye hamuru ile üç ayrı sekilde kurabiye yaptım. bademli kurabiye hamurunu ayrı yoğurdum ve içine 2 çorba kasığı badem unu ekledim. küçük badem iriliğinde aldım badem sekli verdim. pistikten hemen sonra kakaolu tarçınlı ve pudra sekerli karısıma buladım herterafını. cok lezzetli oldu. çam ağacı kurabiyesinin üzerine Watson marka yenilebilir parıltılı pullar serptim piyasaya yeni çıkmış her rengi varmış bana sevgili arkadasım ışıl'ın hediyesi kendisine tesekkür ederim. üçüncü kurabiyemi pötibör kalıbı ile yaptım gökşin çok seviyor ama ençok çam ağaçlı kurabiye şekline bayıldı. Malzemeler: 200 gr margarin oda ısınıda 1 yumurta 1,5 çay bardağı pudraşekeri 1 çorba kasığı sıvıyağ 1 tutam tuz 1 paket vanılya 1 paket mısır nişastası un yapılışı: nişasta ve un harıç diğer malzemeler karıstırılır. önce nişasta eklenir yoğurulur. butünlesmesi için un ilave edilerek orta yumusaklıkta hamur yapılır. dinlendirilir. sekil verilir

damla sakızlı çatal

Resim
bu lezzetli tarifi sık sık yaparım . ağızda dağılan nefis bir tadı var. damla sakızı ayrı lezzet veriyor. ama eklemeyedebilirsiniz... malzemeler: 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr margarin 1 çay bardağı seker 1 paket kabartma tozu 1 cay kasığı tuz 1 çay kasığı toz haline gelmis damla sakızı 1 çay kasığı mahlep aldığı kadar un üzerine: yumurta sarısı ve çörek otu Yapılışı: malzemeler hepsi iyice karıstırılır un ilavesi ile orta yumusaklıkta bir hamır yapılır ele yapısmayacak. 10 dakika dinlendirilir. sekil verilir. tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir. önceden ısınmıs 175 derecede pisirilir....

kestaneli pasta

Resim
bu pasta tarifinin en sevdiğim tarafı içersinde un olmaması. çokta lezzetli. pastanın bütün resmini çekemeden yeğenim ecem dilimlemis hemen yakaladım :)) tavsiye ederim.... Malzemeler: 3 su bardağı haslanmı içi çıkarılmıs kestane 1 su bardağı pudra şekeri 5 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya arasına: 200 ml. krema 3 çorba kasğı pudraşekeri üzerine: çikolata sosu: 3 çorba kasığı kakao 1 çorba kasığı nişasta 1 çorba kasığı un 4 çorba kasığı seker 3 su bardağı süt 1 paket bitter çikolata Yapılışı: haşlanmıs içi çıkarılmıs kestaneleri robotta pure haline getirin un gibi olsun. yumurta sarılarını akını ayırın. akını bir tutam tuz ekleyerek kar gibi olana kadar cırpın. kestane puresinin içine yumurta sarılarını ve pudra sekerini ekleyin mikserle cırpın iyice. yumurta akını ekleyerek tekrar karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökun düzeltin. önceden ısınmıs 170 derecede pisirin. çıkarın iyice soğusun. 2 veya 3 pat ayırın. aralarına çırpılmıs süt kremasını sürün. önceden pisirilmis ve bir