Kayıtlar

Ekim 28, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kıymalı pide

Resim
sabah kahvaltısı için kıymalı pide yaptım. odun fırınıda pisen pide kadar olmasada gayet lezzetliydi. bir dilim bile kalmadı. :))

Malzemeler:

hamur için:

2 su bardağı su
20 gr yas maya veya 1 çorba kasığı toz maya
1 tatlı kasığı seker
1 tatlı kasığı tuz
aldığı kadar un

içine:

500 gr kıyma
3 soğan
karabiber tuz
veya istediğiniz iç

üzerine:
tereyağı

Yapılışı:

kıyma ve ince doğranmıs soğan tuz karabiber karıstırılır. isterseniz kıymayı biraz pisirebilirsiniz.
hamur için: suyu icine mayayı tuzu ve sekeri alıp eritin un ilavesi ile hamuru yoğurun. 1 saat mayalayın. portakal iriliğinde alın unlu zeminde acın oval sekilde merdane ile içine kıymalı içten serin kapatın. acık pide için ortasını kapatmayın kenarlarını üç cm. kapatın. tepsiye yerlestirin önceden ısınmıs 200 derecede pisirin. çıkınca fırından tereyağı surun hertarafına...

kalan hamurla poğaca yaptım..


portakallı ve limonlu cheesecake

Resim
kokusu ve tadı cok guzel oldu portakal ve limon çok yakıstı tavsiye ederim. kelepceli kalıbı 26 cm. kullandım ama ölçüler 22-23 cm kalıba daha uygun.

Malzemeler:

1 büyük portakal
1 limon
200 gr süt kreması
300 gr süzme yoğurt
2 paket lapne peynir
4 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı ve 2 çorba kasığı kadar seker
1 paket vanılya
1 tatlı kasığı un
1 tatlı kasığı nisasta

altına:

1,5 paket eti burcak biskuvi
1 çorba kasığı tereyağı
1 çorba kasığı bal

üzerine:

karemel sosu veya meyve sosları. istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Yapılışı:

biskuvileri rondodan geçirdim un gibi oldu . tavaya yağı ekledim eriyince balı ekledim biraz karıstırıp guzel kokusu cıkınca biskuvi tozunu ekledim tahta kasıkla cok az kısık ateste cevirdim.
kelepceli kalıbın dibini folyo ile kapladım biskuvileri döktum iyice bastırdım duzelttim.

baska bir kapta peyniri ve sekeri ekledim mikserle çırptım biraz. yumurtaları tek tek ekledim iyice çırptım. bir limon kabuğunu ve suyunu ekledim portakalın kabuğunu ekledim 1 çorba kasığı kadarda porta…

pastane poğaçası

Resim
Nefis bir tarif. Tereyağı kullanırsanız veya birma yağ dahada lezzetli oluyor.

malzemeler:

250 gr tereyağı vb. orta yumusaklıkta olacak
1 çay bardağı sıvıyağ
42 gr yas maya daha guzel sonuç veriyor
1/2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kasığı toz şeker
1 tatlı kasığı tuz
aldığı kadar un

içine:

kasar vb.

uzerine:
1 yumurtanın sarısı
susam

Yapılışı:

un harıc tum malzemeler kaba alınır ve iyice birbirine karıstırılır. un ilavesi ile orta yumusaklıkta hamur yapılır. 10 dakika dinlendirilir.
limon iriliğinde koparılır. elle acılır avuç buyukluğunde oval sekilde.
kasar konur kabatılır sekil verilir.
uzerine yumurta sarısı ve bol susama batırılır tepsiye dizilir. sıcak ortamda bir saat mayalanır. önceden ısınmıs 195 derecede pisirilir...