Aslında bu nefis keki daha önceden denemiş ve çok beğenmiştim ama paylaşmak kısmet olmamıştı. Oldukça lezzetli ve değişik bir kek oldu… Tarif defterinden Malzemeler: 125 gr tereyagı – oda ısısında 4 yumurta 1,5 sb un yarım sb seker 1 paket kabartma tozu vanilya,cimdik tuz Arsına: 1-2 yk tereyagı 1-2 avuc tel kadayıf biraz ceviz irice dövülmüş Yapılışı: 1- kadayıfı incecik didikledim. Tereyağında hafif sarartana kadar kavurdum. cevizi ekledim karıştırdım. soğuması için kenara aldım. 2- tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın. yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın. 3- un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyin, karısıma ilave edin, karıştırın. kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın.( ben baton kek kalıbında yaptım) 4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin. kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecede pişirin. not: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış
Yorumlar
Bu arada günlük isminin anlamında da bayıldım...
sevgiler,
ilkay
t�t�
canım tesekkur ederim. sevgiler..
ilkay,
tesekkur ederim canım.
gunluk ismim benimde çok hosuma gidiyor. sevgiler..
tutu,
canım benim.kediyi yoldan geçerken gördum cektim çok seker demi. sevgiler..