SACHER TURTASI

Tarif Anne Wıllan ın çikolatalı tatlılar ve pastalar kitabından.

Malzemeler:

çikolatalı kek için:

125 gr bitter çikolata
6 yumurta
125 gr tereyağı
135 gr pudra şekeri
1 paket vanılya veya 1-2 damla vanılya esansı
100 gr tozşeker- yarım su bardağı
100 gr un- 1 su bardağı

Kayısılı glazür:

175 gr kayısı marmeladı
4 çorba kaşığı su

Çikolata kaplama için:

250 gr acı bitter çikolata (bittersweet) yoksa normal bitter çikolata
4 Türk kahve fincanı tozşeker
2 Türk kahve fincanı su

Yapılışı:

yumurta sarılarını ve akını ayırın. bitter çikolatayı benmari usulü eritin yağı mikserle çırpın pudrasekerini ekleyin tekrar iyice çırpın içine teker teker yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin erimis bitter çıkolatayı incecık akıtarak ekleyin ve tahta kasıkla karıstırın kenara alın
yumurta aklarını mikserle iyice kar olana kadar çırpın içine yarım su bardağı seker ekleyin tekrar çırpın
unun yarısını yağ ve çıkolata karısımına ekleyin karıstırın içine çırpılmış yumurta beyazınını yarısını ekleyin karıstırın tekrar unun yarısını ekleyin ve akı ekleyin hepsini iyice karıstırın yağlanmı 25 cm. kalıba dökun duzeltin önceden ısınmıs 185 derecede pisirin.
kayısı marmelatını suyla karıstırın ocakta kaynatın tel suzgeçten suzun purussuz olacak.
pisen soğuyan turtanın hertarafını sıcak kayısı marmelatıyla kaplayın
iyice çeksin.
çıkolata kaplama için kuçuk tencereye çıkolatayı , sekeri ve suyu ekleyin karıstırarak kaynatın. ocaktan alın pütürlü ise iyice ezin veya temiz zemine dökup biryandan biryana süpürür gibi karıstırın. çıkolatayı tekrar tencereye alın ve ılıkken turtanın üzerine düzdunce dökun kendisi iyice yayılsın sıcak suya deymis ıspatulayla düzeltin dolaba koyun biraz soğusun. uzerini süsleyin servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi